هر اونس طلا، امروز به 2
هر اونس طلا، امروز به 2
Blog Article
وانت خارجی کی ام سی در بورس کالا عرضه خواهد شد. سبزوار- ایرنا - معاون استاندار و فرماندار ویژه سبزوار گفت: همزمان با ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی 92 طرح با اعتباری افزون بر هشت هزار و 810 میلیارد ریال در این شهرستان بهره برداری و یا کلنگ زنی شد. شاخص کل بازار سرمایه که روز گذشته 0.04 درصد افزایش یافته بود، امروز نیز پس از گذشت 17 دقیقه از شروع بازار 0.04 درصد رشد کرده است. انقلاب اسلامی ایران با دستاوردهای ارزشمند خود، تحولی عظیم در عرصه های مختلف زندگی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور ایجاد کرد. معاون سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای ضمن تاکید بر ایجاد کنسرسیوم حمل ونقل در استان مازندران خاطرنشان کرد: رتبه بندی شرکت ها و رانندگان باید اعمال شود. در ابتدای معاملات امروز شاخص کل بورس 436 واحد افزایش یافت. فخاری، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در آیین افتتاحیه برخی خطوط تولید کارخانه هادی برق شرکت سیمکات گفت: وظیفه ما از هر فعل اقتصادی بصورت ریال به ریال خدمت به خانواده شهدا است.
ایران دومین کشور بزرگ خاورمیانه وهجدهمین کشور بزرگ جهان است. تولید ناخالص داخلی۴۴۷.۹۴ میلیارد دلاری ایران به قیمت ثابت در سال۲۰۲۰، اقتصاد منطقه ای قابل توجهی است. ایران با ۱۵ کشور مرزهای زمینی و دریایی دارد که دسترسی آسان به بازار بالقوه بیش از ۳۰۰ میلیونی را فراهم می کند. ایران از نظر استراتژیک در تقاطع راههای تجاری اصلی بین اروپا، آسیا و خاورمیانه قرار دارد و دسترسی کسب وکارها به پایگاهها و بازارهای بزرگ مصرف کننده را فراهم میکند. ایران یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده نفت در جهان است و یکی از بازیگران اصلی بازار جهانی انرژی است. ایران از نظر ذخایر گاز طبیعی در رتبه دوم جهان و از نظر ذخایر اثبات شده نفت خام رتبه پنجم را دارد. ایران بهعنوان بزرگترین تولیدکننده زعفران، دومین تولیدکننده پسته و سومین تولیدکننده خرما، عسل و گردو در جهان، یکی از صادرکنندگان برتر محصولات کشاورزی و غذایی در منطقه و همچنین در جهان بوده است. ایران یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده مواد معدنی در جهان است و دارای منابع فراوانی از مواد معدنی از جمله آهن، مس، طلا، سرب و روی است. ایران با ۶۸ نوع ماده معدنی در رتبه ۱۵ کشور برتر معدنی جهان قرار دارد.
با شدت گرفتن ناآرامیها در سالهای ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ و تغییر حکومت، فضای اقتصادی ایران نیز دیگرگون شد. انقلابیونی که با تمسک به استقرار عدالت اجتماعی و رفع هر گونه تبعیض، حکومت را در اختیار گرفته بودند، به مصادره و ملی کردن کارخانجات، شرکتها و داراییهای بخش خصوصی روی آوردند. شش ماه پس از انقلاب، ۲۸ بانک خصوصی و صنایع خودروسازی و تولید فلزات اساسی همچون مس، فولاد و آلومینیوم، و داراییهای ۵۱ سرمایهدار صاحب صنعت ایرانی و بستگان درجه اول آنان ملی اعلام شد. در کوتاه مدتی بعد از پایان جنگ، اکبر هاشمی رفسنجانی سکان اقتصاد کشور را بر عهده گرفت و اجرای اولین برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی بعد از انقلاب آغاز شد. در این دوره، همزمان با افزایش درآمدهای نفتی و دریافت وامهای خارجی، دولت سیاست درهای باز اقتصادی را به اجرا درآورد. با اجرای این برنامه، حجم واردات به سرعت افزایش یافت و از ۵/۱۶ میلیارد دلار در سال ۱۳۶۸ به بیش از ۳۰ میلیارد دلار در سال ۱۳۷۰ رسید.
مهم ترین عامل اثرگذار بر وضعیت معیشت خانوار و افزایش نرخ فقر، تحولات اقتصاد کلان طی یک دهه گذشته یعنی دوران تشدید تحریم های بی سابقه اقتصادی، مالی، تجاری و فناوری بوده است. نگاهی به متغیرهای اقتصاد کلان دو دلالت بسیار مهم بر وضعیت معیشت ایرانیان دارد، اول کاهش رفاه و بدتر شدن وضعیت معیشت همه خانوارهای ایرانی و دوم کاهش رفاه شدیدتر در گرو ه های پایین درآمدی(1). افزایش مستمر نرخ ارز و پیامدهای ناگزیر آن بر حجم نقدینگی از یکسو و کاهش منابع درآمدی و رشد غیرمتعارف و سریع هزینه های دولت از سوی دیگر، به کسر بودجهی عظیمی منجر شده که منشاء اصلی شتابگیری تورم است. مارپیچ افزایش نرخ ارز- تورم، کشور را در معرض خطر بروز تورم سه رقمی و افسار گسیخته قرار داده است. در چند سال اخیر با افزایش نرخ ارز و رشد سرطانی کسر بودجه، دولت به ناگزیر در مقاطعی به افزایش قیمت حامل های انرژی اقدام کرده، و امسال ارز یارانهای برای واردات کالاهای اساسی را حذف نموده است.
??? ???? Report this page